‘Roei je eigen WK’ haalt € 2.000,- op voor PTC

Op woensdag 23 april organiseerde SportService Amsterdam in samenwerking met Topsport Amsterdam en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) ‘Roei je eigen WK’ op het Gustav Mahlerplein in Amsterdam. Dit unieke roei-evenement vond plaats tijdens de Nationale Sportweek en stond mede in het teken van de promotie van het WK Roeien dat van 24 t/m 31 augustus in Amsterdam wordt gehouden.

Tijdens dit evenement werd er € 2.000, – ingezameld voor het Paralympic Talent Centrum (PTC) bij roeivereniging Willem 3. het geld is bestemd voor de aangepaste Skiff waarmee Sjaan Quirijns mee gaat doen aan het Paralympisch roeien in augustus.

Onder een strak blauwe lucht gingen 52 estafetteteams de sportieve uitdaging aan onder leiding van toproeiers Coen van Tilburg, Thomas Doornbos, Boudewijn Roel, Rogier Blink, Mechiel Versluis, Mitchel Steenman, Heleen Boers en marleen Verburgh.

De ruim 500 deelnemers waren ingedeeld in vijf blokken: scholieren, studenten van sportopleidingen, medewerkers van hulpdiensten, gemeentelijke diensten en stadsdelen en relaties van Topsport Amsterdam Business Club. Omdat het evenement plaatsvond in de Nationale Sportweek was er ook een team van de Nationale Sportweek aanwezig met o.a. Jamai Loman, Peggy Vrijens en Frans Göbel (ex Toproeier). Ook was er, onder aanvoering van Reinier van Dantzig (D’66), een vertegenwoordiging van de nieuw gekozen Amsterdamse gemeenteraad aanwezig.

Op de 16 aanwezige roei-ergometers moest elk team 45 minuten ‘roeien’. Er waren mooie prijzen te winnen. Ook werden er 10 toegangskaarten per team verloot voor het WK Roeien dat plaatsvindt van 24 tot en met 31 augustus op de Bosbaan in Amsterdam.

Winnaars

Primair onderwijs

1. Crescendo
  2. Waterlelies (De Waaier meisjes)