Olympische sporters openen Wattbike Test & Training Center

In Amsterdam hebben onder andere baanwielrenner Teun Mulder en olympisch roeier Rogier Blink het Wattbike Test & Training Center (TTC) geopend.

De openingshandeling bestond uit een sprint over 200 meter, die gewonnen werd door Teun Mulder. Mulder is als ambassadeur verbonden aan het Wattbike TTC. Ook olympisch baanwielrenner Levi Heimans, judoka’s Henk Grol en Marhinde Verkerk, en olympisch roeiers Jan-Willem Gabriëls en Matthijs Vellenga waren aanwezig.

Wattbike TTC

Een van de drie oprichters van het Wattbike TTC is drievoudig olympisch roeier Henk-Jan Zwolle. Zelf won hij in in 1992 brons en in 1996 goud. Zwolle: “We kunnen fanatieke sporters op een moderne manier effectief leren trainen. Op die manier kunnen we bijdragen aan het behalen van doelen in zo kort mogelijke tijd.”

In het Wattbike TTC geven ervaren trainers op zowel individuele basis als in groepsverband trainingen op de Wattbike. Dit is een trainingsfiets voor fanatieke sporters en topatleten, maar ook beginnende wielrenners kunnen er hun energie goed op kwijt. De Wattbike is bij uitstek geschikt om de efficiëntie van de krachtsinspanning te trainen. Het computerscherm geeft direct feedback op ieder moment van de omwenteling. Bij het Wattbike TTC verbeteren wielrenners hun vermogen, conditie en fietstechniek.

Het Wattbike TTC voert professionele sporttesten uit in het sportlab en er is een doktersruimte voor sportkeuringen. Het wordt de nieuwe thuisbasis voor topsportbegeleiders hjzsport en online begeleidingssysteem MyPerfectCoach. Hiermee is ruim achttien jaar ervaring in topsportbegeleiding aanwezig.

In de week van 3 februari beginnen drie achtweekse cursussen die voor alle niveaus geschikt zijn.