Doelgroep

De doelgroep van Stichting Paralympisch Aangepast Roeien zijn lichamelijk en visueel gehandicapten, geclassificeerd volgens regels FISA.

Om de top te bereiken moet er door de atleten dagelijks en soms tweemaal per dag getraind worden. Er is minder tijd te besteden aan een loopbaan, wat de financiële middelen van de sporters verkleint.

Stichting PAR streeft ernaar de financiële rem op de groei van aantal deelnemers in de aangepaste wedstrijdvelden weg te nemen.

Doelgroep

• Roeiers met een van de statussen voor talenten zoals opgesteld en goedgekeurd door KNRB en NOC*NSF.
  • Roeiers die zijn uitgenodigd om te trainen bij een Paralympisch Talent Centrum Roeien (PTCR) en nog geen van de statussen voor talenten bezitten.
  • Potentiële talenten die binnen 1 jaar in staat zouden kunnen zijn uitgenodigd te worden voor het PTCR dan wel een van de statussen te bemachtigen.
  • Geclassificeerde roeiers die willen participeren aan wedstrijden en niet trainen op het PTCR.

In aanmerking voor tegemoetkoming komen onder andere de kosten gemaakt voor:

• Reiskosten naar centrale trainingen in PTC Roeien
  • Inschrijfgeld voor wedstrijden
  • Botentransport
  • Aanpassingen, zoals speciale protheses en ortheses en andere medische hulpmiddelen
  • Kosten voor speciale of specifieke trainingen